Nämä kannattaa tarkastaa ennen katsastukseen tuloa

  • Tarkasta kaikki valot, että ne toimivat. Erityisesti rekisterikilven valot, etuvalot, jarruvalot, takasumuvalaisin. Nämä ovat yleisimmät valaisimet, joista katsastuksen yhteydessä joudutaan antamaan korjauskehotuksia.
  • Tarkasta, että renkaissa on riittävästi kulutuspintaa. Kesärenkaissa kulutuspinnan tulee olla vähintään 1,6mm ja talvirenkaissa 3,0mm. Muista myös katsoa, että nastallisissa talvirenkaissa nastat ovat tallella.
  • Varmista, ettei mittaristossa pala viasta tai toimintahäiriöstä ilmoittavia merkkivaloja
  • Huolehdi myös siitä, että verot ja vakuutukset ovat maksettu. Jos ajoneuvosi on poistettu liikennekäytöstä, muista varata katsastukseen aika. Varatulla ajalla voit tehdä siirron katsastukseen jos ajoneuvo on kunnossa
Jos tiedät ajoneuvossasi olevan vikoja, ne kannattaa korjauttaa ennen katsastukseen tuloa. Näillä perusasioilla helpotat autosi katsastuksen läpimenoa. Autossa saa olla katsastushetkellä vain kolme korjauskehotusta. Yleisesti noin 80% autoista saa vähintään yhden tai kaksi korjauskehotusta. Neljästä korjauskehotuksesta saa hylätyn katsastuspäätöksen.